Beeldbank Historische Werkgroep Kynhout (De Knipe)
 → 
 →  [Database nr. 05916]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 05916
 
Titel : Tramweg
Plaats/dorp : De Knipe
Adres (of locatie) : Tramweg
Datering : 1958
Bijzonderheden : Friese Koerier van 13 oktober 1958.
Kermis Knijpe.
Verdwenen bordje Kpe stuurt oriŽnteringsrit in de war.
Knijpe - De kermis is zaterdagavond ingeluid met een feestavond in zaal Bouma die zo goed als geheel bezet was. Het gezelschap Klaas Westra uit Stiens bracht een programma "Licht en luchtig, boartlik en kluchtig", waarin ook de ernstige noot niet ontbrak. De nieuwe voorzitter van de Merke-kommisje, de heer H. Hage, bracht het gezelschap dank. Zondag was de oriŽnteringsrit. Die was wel in trek, het aantal deelnemers was groot. Helaas is het ditmaal door een ongelukkige samenloop van omstandigheden zowel voor de deelnemers als voor de organisatoren wat teleurstellend geweest. In het begin van de rit stond een bordje met Kpe aangegeven. En dat bordje nu was - men is bezig langs de weg Knijpe - Langezwaag met graafwerk voor een kabel - zondagmiddag verdwenen. Daardoor kwamen de deelnemers direct al op een dwaalspoor en reden naar plaatsen - o.a. Tijnje en Akkrum - waar ze helemaal niet moesten zijn. De jury stond voor een moeilijk probleem. Er kwam tenslotte toch een oplossing en de deelnemers die zich weer meldden met een blanco controlekaart kregen het inleggeld terug.
De uitslagen luiden:
Auto's: 1. D. de Wit, Leeuwarden 1 strp. 2. M. Troelstra, Sneek 7 strp. 3. J. Noorbeek, Heerenveen 9 strp. 4. H. Hiensch, Heerenveen, Heerenveen 9 strp.
Motoren solo: 1. M. Brouwer, Leeuwarden; 2. L. Dronrijp, Leeuwarden.
Bromfietsen: 1. H. Tromp, Balk 1 strp.; 2. H. Wiering, Rottum 4 strp. ; 3. W. Siebega Knijpe 4 strp.; 4. Sj. Veenbaas, Knijpe 4 strp.; 5. S. de Jong, Tijnje 5 strp.
 
Fotograaf :
Rubriek : Verkeer/vervoer
Subrubriek : Tramweg
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 02 februari 2016